bernerhagen

Direktlänk till inlägg 29 juli 2012

Alpacka ull & kardning...

Av Ann-Christin Silensjö - 29 juli 2012 00:33

hör nu på go vänner så ska ja för er berätta...

 


jag har alltid önska att jag kunde göra eget garn, men det har varit en tidsålder dit... har det kännts som, men kanske är jag på väg ändå, hela huset är fullt av Alpacka ull Carina har lånat ut sin nya kardmaskin till mej,

 

och jag kardar, stefan vevar och jag petar in ullen och ut kommer det färdiga kardflor   


Detta är ren Alpackaull brun

 

så här ser ett kardflor ut av den rena Alpackaullen   detta är ju fantastiskt...

 

Vit Alpackaull

 

här ligger den vita och den bruna Alpacka ullen färdigkardat...

 

här har jag blandat i lite vit fårull för att det sen ska gå lättare att tova det till skosulor, tofflor och barnvagnsmadrasser till att börja med, det var jag alltid rädd för när våra grabbar var små, att det skulle bli kallt underifrån i barnvagnen, även i kärran, man har ju fårsinnsfällar och sånt, men jag ska göra med Alpackaull, tovade barnvagnsunderlägg eller vad man nu kan kalla det...

   

här ligger det senaste inköpet av  Allpackaull, detta är kardat bara 1 ggr, och helt ren Alpacka utav 2 bruna olika djur, därför olika färger på ullen....häftigt


jag vill försöka mej på att spinna, så jag kan sticka strumpor och vantar i Alpacka ullgarn, det vore ju kanon... jag vill ha ett lösare spunnet garn och lite grövre ungefär som Lovikka garnet det är ju strickor nr 5.


det var som förra gången en kanond ag hos Sven & Maria på www.wermlandsalpacka.se 

här kommer lite kort som jag tog när vi var där, jag har givetvis lekt lite med några av kortet, men har fått Svens godkännande att visa dem    titta och njut

                                                    

vilkna underbara djur, 


ja det var nog om det, det blir ingen Ransätersutställning för oss imorgon, 3 av våra avkommor ska ställas 3 hanvalpar 2 1 åringar och 1 2½ åring, vi håller tummarna för er och att allt går bra, vi skulle ha varit med eftersom ingen av dem ställt tidigare, så vore det väl i sin rätt att vi var där och stöttade dem lite, men så blir det inte, men jag är helt säker på att de kommer att fixa detta galant, Zandra fixar detta för dem alla 3, vi har kontakt via telefonen ((-:

Dezzy ska inte ha valpar förrän till veckan, så det är ju lungt så, men Elvira löper och hanarna har lite problem vem som nu  egentligen är gift med Elvira, kom de på, vilkna stollar...ja en kan inte göra annat än att småle när man ser dem, det är viktiga beslut som tas här nu, synd bara att Elvira inte får vara med och diskutera sin egen framtid, för det blir inte som någon av dem tänkt... Elvira ska inte ha några valpar nu eller någon annan gång i framtiden så där fick de tji...

för att allt ska vara så lungt för Dezzy som möljigt, valde vi att bli hemma, och nu när Elvira löper och hanarna är lite på G så känns det inte så kul att skjuta över allt på någon annan , det blir ju ändå några timmar om vi skulle dra iväg, så nej det får bli en annan gång, de har lovat oss full uppdatering via telefonen, och eftersom vi själv inte anmälde någon hund  eftersom vi hade parat Dezzy så hoppades ju vi att hon skulle bli med valpar, då vågade vi inte anmäla någon, ifall vi skulle dra hem något nu när det bara är några dagar kvar för Dezzy


ikväll har vi varit nere i Säffle och kikat lite på torgfesten, ätit god mat på Bellarosa, Stefan har somnat, jag känner att John Blund har varit framme nu blir här natten , kl är alldeles för mycket ha de gott mvh Anki   

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Christin Silensjö - Lördag 1 aug 16:40

ja inte vet jag vart denna sommar tog vägen, känns som att hösten närmar sig med stormsteg... hujedamej men men så är livet på en pinne   bare å hölle i hatten å hänge mä   lite uppdateringar här från oss på Bernerhagen, Wildis små har åkt he...

Av Ann-Christin Silensjö - Måndag 22 juni 13:09

ja nu har det varit midsommar, och jag hoppas alla har haft en underbar helg, min midsommar firade jag i valplådan med Rå   de andra var i vårt andra hus här bredvid och åt gott, hade lekar, och bara umgicks, jag var uppe snabbt och tog några kort, t...

Av Ann-Christin Silensjö - Onsdag 17 juni 16:33

 Vill passa på att önska er alla en trevlig midsommar      Wildis valpar var 2 v igår   de håller på att öppna ögonen nu             Willemos små är 2 dagar nu        titta vilken liten tass, bara några minuter här ute i l...

Av Ann-Christin Silensjö - Fredag 22 maj 18:48

ja nu känns det att man är raka vägen på väg in i sommaren  låter kanske konstigt, men så känner jag det, sommaren med värme o goa kvällar, ja ett annat liv liksom...         jag älskar sommaren, varmt o skönt.... här börjar en del bli runda om m...

Av Ann-Christin Silensjö - Onsdag 6 maj 20:26

ja nu är vi redan i maj, fattar inte hur fort allting går, snart är sommaren här    våren har kommit och det är alldeles underbart här är Jimmie en av våra tvillingrabbar med sin son finaste Enzo        det är skönt för alla i detta underba...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Översätt bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se