bernerhagen

Direktlänk till inlägg 14 juli 2012

Änglatrumpeter på G

Av Ann-Christin Silensjö - 14 juli 2012 10:47

 

nu har Änglatrumpeterna sätt fart, det är alltid lika roligt när de blommar, den Gula som luktar ljuvlig Citron, är en Brugmansia , den har lite ludna blad och ett buskigare växtsätt, blomman är inte så stor på den längden på trumpeten är 23 cm och diametern på själva trumpeten är bara 9 cm.    

Mini Änglatrumpet Iochoroma den blå blommarn nu, den är väldigt buskig i sitt sätt, och själva busken är nog 2,20 hög just nu, den har massor med blommor, men de blommorna är mycke minder, men istället har de massor med blommor, de är otrligt vackra, efter blommningen bildas som små pottekulor i dem är det massor med fröer, til nästa år om man vill, vi övervintrar våra men annars är det ett allternativ, väldigt lättvindiga och snabbväxande.

 

jag vet inte hur många skott vi tog på alla trumpeterna både mini röd, blå och alla de "stora" Änglatrumpeterna i våras, men intresset är enormt verkligen , nu har vi inga skott kvar men ska börja sätta lite igen.


vi har haft kalas för våra stora grabbar Jimmie o Christian fyllde 28 år i år och vi har även haft kalas för lilla mor, vi firade alla 3 på en gång,tårtan är gjor av Inger på Nya Mårten bagare i Åmål underbat god

 

Lilla Norrlyckan's Freja "Ayla" har blivit så stor hon är 4 månader nu och hon tror att våran Berner sennen Dagny är hennes mor verkar det som  

   

jag satte ut en historia på min sida på FB men jag sätter ut den här alla har ju inte Fb och jag har ju lovat att uppdatera bloggen här för er som inte har FB så här kommer den :


Gäddmor simmar runt bland vassen tillsammans med sina barn. Plötsligt glider ett smäckert wobblerdrag förbi. Mamma gädda sneglar ilsket efter det.
-Mamma, vad var det där för något? undrar en av ungarna.
Mamma gädda fräser:
-Det där är den lilla slynan som drog i väg med din pappa förra veckan.

   Foto: Gäddmor simmar runt bland vassen tillsammans med sina barn. Plötsligt glider ett smäckert wobblerdrag förbi. Mamma gädda sneglar ilsket efter det.-Mamma, vad var det där för något? undrar en av ungarna.Mamma gädda fräser:-Det där är den lilla slynan som drog i väg med din pappa förra veckan.

  alltid härligt med ett gott skratt...


Stefan är i stan och hjälper pojkarna byta tak på huset...usch jag gillar det inte, men de har ju ställning å så men ,jag tycker det känns suck...

idag är jag hemma och ska fixa lite, jag håller på med en gammal Cyckel jag har skruvat isär den och nu har jag slipar, grundat och igår målade jag den, sprutmålade den med lila metallic underbart vackert, pakethållaren , styret skärmarna blir svarta, svart cykelkorg på det, det blir ju perfekt, nu ska här cyklas

ha de gott här kommer några mer sommarbilder mvh ANki

 

Älgar i Ripsen

 

jag minns inte vad  dessa blommor heter, men de r underbart vackra, det är en gammal torpväxt har jag fått höra men den har ett namn som jag tyvärr inte minns , men fin är den

 

Silje är med mej på vägen utanför huset   

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Christin Silensjö - Lördag 1 aug 16:40

ja inte vet jag vart denna sommar tog vägen, känns som att hösten närmar sig med stormsteg... hujedamej men men så är livet på en pinne   bare å hölle i hatten å hänge mä   lite uppdateringar här från oss på Bernerhagen, Wildis små har åkt he...

Av Ann-Christin Silensjö - Måndag 22 juni 13:09

ja nu har det varit midsommar, och jag hoppas alla har haft en underbar helg, min midsommar firade jag i valplådan med Rå   de andra var i vårt andra hus här bredvid och åt gott, hade lekar, och bara umgicks, jag var uppe snabbt och tog några kort, t...

Av Ann-Christin Silensjö - Onsdag 17 juni 16:33

 Vill passa på att önska er alla en trevlig midsommar      Wildis valpar var 2 v igår   de håller på att öppna ögonen nu             Willemos små är 2 dagar nu        titta vilken liten tass, bara några minuter här ute i l...

Av Ann-Christin Silensjö - Fredag 22 maj 18:48

ja nu känns det att man är raka vägen på väg in i sommaren  låter kanske konstigt, men så känner jag det, sommaren med värme o goa kvällar, ja ett annat liv liksom...         jag älskar sommaren, varmt o skönt.... här börjar en del bli runda om m...

Av Ann-Christin Silensjö - Onsdag 6 maj 20:26

ja nu är vi redan i maj, fattar inte hur fort allting går, snart är sommaren här    våren har kommit och det är alldeles underbart här är Jimmie en av våra tvillingrabbar med sin son finaste Enzo        det är skönt för alla i detta underba...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Översätt bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se