bernerhagen

Direktlänk till inlägg 22 november 2011

hjärta, flytt o taggtråd

Av Ann-Christin Silensjö - 22 november 2011 13:21

   

Bernerhagen's Katitzi stannar kvar hos oss

 

ja här har det hänt en hel del sedan sist jag skrev, om vi börjar idag så kan jag bara tala om att lilla Kasper inte har något blåsljud på hjärtat, han är friskförklarad idag, dät är det bästa, det som jag är mest glad över.

 

Bernerhagen's Kasper 

Teddy har gjort hjärtintyg ua idag likaså knä ua och testikelintyg, så nu är allt klart med honom, bara han får sitt Svenska reg.nr så är han klar för avel, utställning för hans del blir inte förrän till sommaren.

nu till det tråkiga våran Elvira Tegnaholms Tanga har blåsljud på hjärtat, hon klarade inte 4 års intyget, det är riktigt riktigt tråkigt, men men så är livet på en pinne... Elvira är nu tagen ur aveln, hon kommer inte att få några valpar, tyvärr, nu när det ändå är som det är med henne, så får man väl ändå säga att det var ju bra att hon inte har fått några valpar ännu.

vi får hoppas Dezzy får valpar så det räcker, vi har redan 3 st. i kö till nästa kull,

en annan dag var jag o gubben i skogen med alla våra 10 hundar, Tove fick gå i koppel eftersom hon kan få för sig att dra på älg om hon får det i näsan, sen är hon gammal så hon behöver ta det lite lungt, alla hundar hade reflexvästar, det är så mycket lättare att se dem, även om detta var mitt på dagen, men det är ju så grått, men hundarna syns väldigt väl med västarna, det är väl på både ont o gott detta med västar o koppel o dyligt i skogarna.

vi gick en skogsväg, plötsligt hördes ett vrååål, för en sekund eller två stannade hjärtat det vill jag lova, tittade snabbt genom vilken hund som fattades, jo lilla Silje, jag fick panik, det fick jag verkligen...

jag hörde henne vråla igen och sedan gny, jag rusade genom skogen fram o tillbaka och ropade o skrek...min första tanke var...

- bara det inte är vargen...

ja så var tanken som flög igenom huvudet på mej, det kan låta dumt, men så var det, men jag hörde henne gnälla, till slut hittade vi henne Tove o Jag, där låg hon helt vettskrämd på rygg, jag förstod inte först, men sen såg jag TAGGTRÅD.....den för.... taggtråden, rostig o ful, totalt livsfarlig, men jag pratade med henne så hon låg stilla, det hade vridit fast sig i västen och gått hål på den, sen var det som om en sådasn där knut som det är på taggtråden med spet ut åt 4 håll, den hade liksom virat in sig i pälsen och skinnet o pälsen var liksom vridet runt om, ja det såg ut som om hela den där taggiga saken låg gömd under skinnet o pälsen , men jag orkade viccka av den på två ställen intill kroppen, virade försiktigt upp det hela och då visade det sig att det var pälsen och skinnet som hade snurrar till alltihopa så i själva skinnet o huden var det vara lite rispat, men gud förbjude...säger jag bara,

samtidigt som jag säger tack gode gud att hon låg stilla där, hade hon rest sig eller fått panik hade hela knutan spärrat in sina taggar innunder hela hudknutan...ja jag vågar inte tänka på vad som kunde hänt, så det blev rensning i skogen, det vi såg ialla fall...

ja det var det, nu har 3 av valparna flyttat, det är tomt men samtidigt skönt, blir de kvar så blir det lätt "min" hund, så det är lika bra de flyttar när de är 8-9 veckor, det fungerar bra , goa trevliga familjer, så det känns jättebra.

här kommer lite kort      ha de gott mvh Anki

Bernerhagen's Kelwin


Bernerhagen's Kitti


 

Bernerhagen's Irmelin (vi har köpt ny "kattkorg") alla älskar den (-:


 

Bernerhagen's Gersemi & Elvira


  

Bernerhagen's Kasper & Katitzi


 

Bernerhagen's Dagny  passar de små (-:

 
ANNONS
 
karola

karola

22 november 2011 15:48

Vad roligt att Kasper inte hade kvar nå blåsljud ;-) Fina dina små (och stoooora) troll är... Kram och puss på nosar!

http://sjokvisten.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Kristina Ohlén

24 november 2011 18:04

Vad glad jag blir för Kaspers skull, men ledsen för Elviras.
Tur att det gick bra med Silje. Här mår Gizmo (Kolgrim) bara bra.

 
Ingen bild

Anki

25 november 2011 14:42

tack Karola!!
ja det var skönt, ja de är söta, jag är så glad för dem alla (((-:

 
Ingen bild

Anki

25 november 2011 14:46

ja Kristina jag är mycket glad för Kaspers skull (-:, men visst tråkigt med Elvira )-: det är klart att det är så, men men vi får hoppas det inte kommer att påverka henne, utan hon får vara pigg o allert som hon är idag och att vi får ha henne lääänge ändå,
ja du skönt att det gick bra med lilla Silje, det är så farigt med taggtråd så fy,
roligt att allt går bra, alltid skönt att höra, ge Gismo en kram från oss (-:

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Christin Silensjö - Torsdag 23 aug 14:25

idag är det lite mulet varmt men lite si sådär,  poff sa det så var sommaren liksom bara så där ...över liksom   från att ha laddat upp batterierna till sprickningsgränsen med D vitaminer från   härliga strålar, så ska vi nog ta oss igenom hösten...

Av Ann-Christin Silensjö - Tisdag 31 juli 14:33

vill bara medela detta    cavalierträffen till söndagen är inställd pga för få anmälningar tyvärr                                                                              mvh Anki ...

Av Ann-Christin Silensjö - Söndag 22 juli 14:46

Hej mina kära vänner   mycke har hänt sedan sist    först vill jag medela att vi har haft besök igen, en gammal trogen vän som har följt oss i 20 år        han börjar bli lite sliten här nu    men han får faktiskt försöka hänga med ett tag till...

Av Ann-Christin Silensjö - Onsdag 4 juli 21:37

ja tiden går, imorgon kommer de förasta valpköparna till Jasmines kull, ska bli såå kul att träffa dem alla     de äter riktigt duktig nu alla 8   Jasmine är nybadad och fin idag här tillsammans med Windsor         Jasmine och hennes små ...

Av Ann-Christin Silensjö - Måndag 2 juli 15:31

ja 3 st killar fick hon      allt gick så jättebra hon var så duktig lilla willemo              vilka små underverk, man kan ligga och titta hur mycke som helst, presic som när barnen var små    det går nästan inte att förstå, eller ta in, d...

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Översätt bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se